B&B og gårdbutik

B&B Æblegaarden startede som projekt i en lille lejlighed i Kbh. NV i år 2000, hvor vi sad og drømte om at flytte på landet og skabe en helt ny livsstil.

 

Ret hurtigt i processen vidste vi at vi ville lægge vægt på:

 

  • Fra jord til bord filosofien og økologi
  • Nærvær og åbenhed i mødet med vores gæster
  • Æstetik i indretning og markedsføring

 

Og selvom projektet undervejs har ændret form nogle gange – og bl.a. blev flyttet fra Vestsjælland, hvor vi startede, og her til Langeland – er det de samme kerneværdier der hele vejen har været gennemgående i den måde vi har drevet virksomheden på.

 

I modsætning til mange andre bed and breakfast steder har vi valgt at have gæsterne i vores eget hjem, hvor vi af og til bliver set med morgenhår – og altid spiser morgenmad med gæsterne. Hvis de ønsker det tilbyder vi også aftensmad, og det ender ofte med at være nogle superhyggelige aftner og gode snakke med mennesker som vi ellers ikke ville have mødt.

 

Det er klart at det kræver noget særligt at engagere sig så personligt i gæsterne – men omvendt giver det også en masse tilbage, og for os har det været et meget spændende eventyr, som vi bestemt ikke ville have været foruden.

 

Vi har undervejs også fået en masse erfaringer med turismeerhvervet og indsigt i hvad der virker for os, forretningsmæssigt, markedsføringsmæssigt og økonomisk, og al den viden vil vi i viddets muligt omfang gerne videregive til nye ejere af ejendommen, som måtte ønske at fortsætte med B&B her på stedet.

 

I 2019 startede vi en lille webshop med vintage porcelæn og antikviteter og da vi året efter havde brug for at forbedre vores pakke- og lagerfaciliteter besluttede vi at bygge en butik i den gamle kostald. Butikken har allerede det første år (og med minimal markedsføring) trukket en del kunder til. Hvis nye ejere skulle gå med drømmen om at starte en gårdbutik er der således allerede et lokale der kan bruges til dette, hvad enten drømmen er at sælge gårdens afgrøder, kunsthåndværk – eller noget helt andet.

 

Til forsiden